Foci

Mezey: Nem véletlen, hogy a szlovák foci előttünk áll

A Videoton szakvezetője a Zsolna ellen elszenvedett 2-0-s vereség után értékelte "elkényeztetett" csapatát.

A magyar bajnoki ezüstérmes tegnap játszotta első felkészülési mérkőzését, a szlovák bajnok Zsolna 2-0-ra verte dr. Mezey György gárdáját. A Felcsúton rendezett találkozó leginkább a kísérletezés jegyében zajlott, a Vidi majdnem két teljesen eltérő összeállítású csapattal állt fel a két félidőben.

Ennek ellenéra a vezetőedző nem volt túlzottan elégedett a mérkőzésen látottakkal. “Nincs sok mindent mondani a mai meccsről. Teljesen világos a képlet: egy egészen más felfogású és gondolkodású, nagyobb mentális akarattal játszó Zsolna győzött, az egy kissé elkényeztetett, nem teljes odaadással futballozó Videoton ellen. Nem véletlen, hogy a szlovák futball előttünk van. Hozzá kell tennem, hogy sérülés és egyéb okok miatt öt játékosunk hiányzott, ám ez nem adhat nekünk felmentést. Hangsúlyoznám, nem a szakmai felkészültséggel volt gondunk, az egész fociról alkotott elképzelés és a mentalitásbeli különbség mutatkozott meg ma. Időben vagyunk, le kell vonjuk a tanulságokat és tanulnunk kell ebből a találkozóból!” – idézi dr. Mezey György szavait a vidi.hu.

A Videoton az Európa Ligában a szlovén NK Maribor ellen játszik majd a selejtezők második körében.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.