Foci

Abete szerint az egész olasz futballban problémák vannak

Nem hibáztatja a vb-n eddig gyengén szereplő, címvédő olasz válogatott játékosait Giancarlo Abete, az itáliai szövetség elnöke.

A sportvezető szerint az ország labdarúgásában mindenhol gondok vannak.

“Olyan problémával állunk szemben, amelyre a vb után fogunk majd reagálni – fogalmazott Abete. – Ugyanakkor ez nem egy vagy két konkrét játékos hibája, sokkal nagyobb a baj. Generációs változáson esünk át, s vannak gondok az utánpótlás vonalon, valamint az U21-es korosztálynál is.”

Az olaszok 1-1-es döntetlent játszottak első, Paraguay elleni összecsapásukon, majd hatalmas meglepetésre szintén 1-1-el zárták az Új-Zélanddal megvívott csatát. Így csütörtökön mindenképpen nyerniük kell Szlovákia ellen az utolsó körben ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a nyolcaddöntőben.

“Még mindig könnyedén továbbjuthatunk – mondta Abete. – Nem lövünk sok gólt, ezért ha az ellenfél szerzi meg a vezetést, akkor mindig nehezebben tudunk fordítani. Nagy baj van a befejezéseinkkel.”

Ha Olaszország és Új-Zéland is ugyanolyan arányú döntetlennel zárja az utolsó csoportmérkőzését, akkor sorsolással döntik el, hogy melyik együttes folytathatja szereplését a vb-n.
“Ismerem a szabályokat, de gondolni sem merek erre az eshetőségre” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban az olasz sportvezető.

Ajánlott videó