Foci

Pim Verbeek jobb folytatásban bízik

Az ausztrál szövetségi kapitány reméli, a ghánaiak és a szerbek ellen együttese erősségei is megmutatkoznak.

Vasárnap este a fiatal német válogatott valósággal átgázolt a több veteránt is felvonultató ausztrál csapaton. Pim Verbeek, a Socceroos holland szövetségi kapitánya elismeri, hogy együttese nehéz helyzetbe került, de reméli, hogy övéi kilábalnak a vereség okozta letargiából, és keményen odateszik magukat a hátralévő két meccsen.

„Ha egy csapat az első mérkőzésén veszít, attól a pillanattól kezdve két döntőnek is beillő találkozó vár rá” – fogalmazott az SBS TV-nek nyilatkozó szakember. „Tudjuk, mit kell cselekednünk. Le kell győznünk Szerbiát és Ghánát. Ez ilyen szimpla.”

Az ausztrálok nem állnak egyszerű fealdat előtt, hisz kiállítás miatt egy, rosszabb esetben két meccs erejéig nem számíthatnak egyik legjobbjukra, Tim Cahillre.
„Az utolsó dolog, amit egy edző akarhat, hogy már az első tíz percben hátrányba kerüljön a csapata. Mindez természetesen nem volt a terv része, sok időnkbe telt, amíg kihevertük, s akkor bekaptuk a másodikat is. Tim Cahill kiállításának körülményét nem láttam, egy biztos, nélküle még nehezebb lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik