Foci

Koeman rendületlenül kísérletezne

Dárdai Pál helyettesét kereste Juhász Rolandban Erwin Koeman, ám benne nem találta meg - olvasható a magyar kapitány blogjában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség weboldalán vezetett blogjában Erwin Koeman elismerte, hogy mindent a szeptemberi, svédek elleni mérkőzésnek rendel alá, így az addig lejátszandó felkészülési mérkőzéseken kísérletezéseket hajt majd végre. Így volt ez a Németország elleni szombati találkozón is (0:3), amikor Juhász Rolandot védekező középpályásként játszatta.

– Sajnos, a választék nem nagy az olyan labdarúgókból Magyarországon, mint amilyen Dárdai Pál, márpedig az ő egészséges agresszivitására nagy szükség van ezen a poszton, az ő kiválásával az erő is hiányzik a középpályáról. Kíváncsi voltam, Juhász Roland tudja-e helyettesíteni, de a szünet után visszaküldtem az eredeti helyére – írta a holland szakember.

Koeman szerint a magyar játékosok lényegében a nyaralásról érkeztek az edzőtáborba, többségük hetek óta nem vett részt komoly edzésen, a németek ugyanakkor a vb miatt nem estek ki a ritmusból.

Gulácsi, Koman, Németh és Lázok szerepeltetése is a legjobb megoldás megtalálása érdekében történt, hisz a kapitány szerint a barátságos mérkőzések kiváló alkalmat szolgálnak a kísérletezésekre.

Szombaton a szintén a vb-re készülő Hollandia lesz a magyar válogatott ellenfele, Erwin Koeman elmondása szerint már nagyon várja a mérkőzést, és örül annak, hogy erős ellenfelekkel készülhetünk a Svédország elleni EB-selejtezőre.

– Én kedden este Rotterdamban megnézem a Hollandia-Ghána meccset, és szerdán Amszterdamban várom a csapatomat – zárta sorait a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik