Foci

Magyar-német: egy vereség, egy győzelem

Nagyon elvertek minket a németek. A Koman Vladimirért folyó meccset viszont megnyertük.

Végig alárendelt szerepet játszott a magyar válogatott a Puskás Stadionban a világbajnokságra készülő Németországgal szemben. Király Gábor bravúrjai nélkül háromgólosnál sokkal nagyobb vereségel zártuk volna a meccset.

Magyarország-Németország 0-3 (0-1)

A találkozó ötödik percében megszerezte a vezetést a német csapat. Egy magyar csatár, Torghelle rántotta le a németek középhátvádjét, Mertesackert a magyar 16-oson belül. Podolski kíméletlenül bevágta a büntetőt. A mérkőzés első félidejében a németek sokkal többet birtokolták a labdát és veszélyesen támadtak. A kapusunk, Király gábor bravúrjai tartották a magyar válogatottat, így maradt németek egy gólos előnye a szünetre.

A második félidőben aktívabbá vált a magyar válogatott, de az addig pazarul védő Király első hibáját Gomez gólla büntette. Nem sokkal később Cacau gázolt át a magyar védelmen és meg sem állt a kapuig. Ezzel 3-0 a németeknek.

A kilátástalan játék és a súlyos vereség ellenére egy győzelmet mégis aratott magyar válogatott szombat este. Igaz, nem a németek, hanem az ukránok ellen. Koman Vladimir a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában pályára lépett mérkőzésen. Ezzel eldőlt, hogy a Kárpátalján, tehát Ukrajnában született, magyar-ukrán kettős állampolgár, de magyar nemzetiségű fiatal immáron vitathatalanul magyar válogatott lesz ezentúl. Eddig ugyanis, mivel még egyetlen felnőtt válogatottban sem lépett pályára, nyitva állt előtte az út az ukrán válogatottba. A FIFA szabályai szerint azonban egy játékos csak egy nemzeti válogatottban játszhat, így a Koman Vladimirért folyó meccset megnyertük,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik