Foci

A Vidi áll a Debrecent ért bundavádak mögött?

Szima Gábor szerint nem véletlen, hogy szombaton több debreceni labdarúgót is kihallgattak.

Az [origo] cikke szerint a Debrecen vezetői azért gyanakodnak a Videoton szerepvállalására az őket ért bundagyanú mögött, mert Berzi Sándor, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának alelönke, egyben a székesfehérvári klub ügyvezetője is.

„Csupán a tényeket teszem egymás mellé, s az összkép felettébb elgondolkodtató. Szombaton, május 15-én beidézik nyolc játékosunkat Budapestre, egy kihallgatásra. Nem könnyen, de kiderül, hogy az UEFA emberei kutakodnak, útlevelükkel igazolják magukat. Ez az első tény. Délután bajnoki mérkőzésen az Újpest FC 2-1-re legyőzi a Debrecent. Ez a második tény. Berzi Sándor, az UEFA fegyelmi bizottságának alelnöke egyben a Videoton ügyvezetője. Azé a Videotoné, amellyel harcban állunk a bajnoki aranyéremért. Ez a harmadik tény. Szerintem nem csoda, hogy az emberek elkezdenek kombinálni. Nem állítok semmit, honnan is venném a bátorságot, hogy bárkit is gyanúsítsak. Csupán megjegyzem, hogy túl sok a véletlen egybeesés” – mondta Szima Gábor, a DVSC elnöke és többségi tulajdonosa az [origo]-nak.

„Erre csak azt tudom mondani, hogy még a feltételezés is nevetséges és méltatlan, sőt abszurd. Azért is, mert az UEFA fegyelmi bizottsága csak akkor foglalkozna az üggyel, ha a vizsgálat eredményét elé terjesztenék. Ám ha így lenne, azonnal kérném a felmentésem az ügy tárgyalása alól, hiszen magyar csapat érintettsége esetén nyilvánvaló az összeférhetetlenség. Azaz nem is foglalkoznék az üggyel” – nyilatkozta Berzi Sándor a honlapnak, mikor szembesítették Szima Gábor szavaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik