Foci

Ikszelt a Vidi, kiesett a Nyíregyháza

A Videoton nem bírt a vendég Újpesttel a Soproni Liga 29. fordulójában. A Nyíregyháza háromgólos hátrányból egyenlített a Szombathelyi Haladás ellen, ezzel együtt kiesett.

A tabellán második Videoton Elek fejesgóljával már a 4. percben megszerezte a vezetést (a védő egy szögletet követően védhetetlenül fejelt a léc alá), és a folytatásban is fölényben játszott, uralta a mérkőzést. A szünet után azonban feljavult a vendégcsapat, és egy potyagóllal egyenlített a 73. percben. Vasziljevics fejese után a labda Sebők kezéről pattant a hálóba.

A hátralévő időben a Videoton hiába próbálkozott, az eredmény nem változott, így ha az éllovas Debrecen szerda este nyer a Győr ellen, úgy nagy lépést tesz a címvédés felé. A fehérvári meccs hajrában Mezey Györgyöt, a Videoton vezetőedzőjét elküldte a kispadtól a játékvezető.

A Nyíregyháza háromgólos hátrányból egyenlített a Szombathelyi Haladás ellen, ezzel együtt kiesett az élvonalból, miután a Paks 2-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot. Az már korábban eldőlt, hogy a Diósgyőr a következő szezonban a másodosztályban szerepel.

Soproni Liga, 29. forduló:
Videoton-Újpest FC 1-1 (1-0)
Gól:
Elek (4.), ill. Vasziljevics (73.)

Paksi FC-Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Gól:
Kiss T. (6.), Böde (45.), ill. Vaccaro (82., 11-esből)

Nyíregyháza Spartacus-Szombathelyi Haladás 3-3 (0-2)
Gól:
Bouguerra (66., 71., 81., az elsőt 11-esből), ill. Simon Á. (34.), Simon A. (45.), Molnár (62., 11-esből)

Vasas-ZTE FC 2-3 (1-2)
Gól:
Benounes (2., 80., az elsőt 11-esből), ill. Kamber (33.), Pavicevics (44.), Horváth A. (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik