Foci

Huszti korábbi edzője lesz az orosz kapitány

A korábban a Zenitet is irányító Dick Advocaat megbízatása négy évre szól.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának beszámolója szerint Advocaat július 15-én veszi át a világbajnokságról lemaradó szbornaja irányítását honfitársától, a távozó Guus Hiddinktől.

„Dick Advoocattal megszületett az egyezség, melynek értelmében négy évig lesz az orosz válogatott szövetségi kapitánya, miután Guus Hiddink szerződése lejár. Advocaat megszállottja a munkának, ezt tapasztalatból tudom. Betéve ismeri az orosz labdarúgást és az orosz játékosokat. Semmi különösre nincs szüksége, akár már most munkába tudna állni. Dick megértette a feladatát, ami nem más, mint kivezetni a válogatottat a soron következő Európa-bajnokságra, majd az azt követő vébére” – olvashatóak az Orosz Labdarúgó Szövetség elnökének, Szergej Fursenkónak szavai az uefa.com-on.

Dick Advocaat korábban a Zenitet is irányította, ekkor már a csapat tagja volt Huszti Szabolcs is. Nem ez azonban a történet egyetlen magyar vonatkozása, ugyanis Hiddink utolsó meccse a magyar válogatott elleni 1-1 volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik