Foci

Szerencsésen nyert, így listavezető maradt a Vidi

A Soproni Liga 25. fordulójának összefoglalója.

A 25. fordulót stílszerűen a rangadók rangadója, a Ferencváros – Újpest összecsapás vezette fel. A hazaiak játszottak kezdeményezőbben az egész mérkőzésen, azonban egy hatalmas védelmi hibát kihasználtak a vendégek, Kabát Péter gólja végül három pontot ért a liláknak. A Fradi háromszor is a kapufát találta el.

Szombaton kora délután a Debrecen az MTK otthonában volt érdekelt, a fővárosiak pedig az első félidő végén már 2-0-ra is vezettek. A hajdúságiak nem adták könnyen magukat, a második felvonásban Feczesin duplájának is köszönhetően fordítani tudtak, így a vége 3-2-s vendégsiker lett.

Az eredmény ismeretében a Videoton labdarúgói győzelmi kényszer alatt léptek pályára Kaposvárott, ugyanis ekkor már a Loki állt az élen. Nem kellett sokáig várni az első gólra, az ex-kaposvári Nikolics a negyedik percben betalált, ám ettől túlságosan megnyugodtak a vendégek, Zahorecz pedig büntetőből egalizált. A második felvonás elején úgy tűnt, a Rákóczi szeretné dűlőre vinni a dolgot, de egy véleményes büntetőnek köszönhetően a székesfehérváriak szerezték meg a vezetést, amit Alves az utolsó pillanatokban biztosított be. A Videoton őrzi kétpontos előnyét a tabella élén.

A vasárnapi záró mérkőzésen a Zete Rudnevs duplájával 3-0-ra győzte le a sereghajtó DVTK-t.

Eredmények:
Ferencváros – Újpest 1-0 (Kabát 35.)
MTK – Debrecen 2-3 (Lázok 20., Szatmári 40. ill. Feczesin 63., 70., Czvitkovics 76.)
Kaposvár – Videoton 1-3 (Zahorecz 17. – büntetőből ill. Nikolics 4., Alves 61., 90. – az elsőt büntetőből)
Nyíregyháza – Kecskemét 2-3 (Bouguerra 10., 61. – a másodikat büntetőből ill. Farkas 6., Montvai 26., Cukic 46.)
Paks – győr 1-1 (Tököli 80. ill. Nicorec 14.)
Vasas – Honvéd 2-2 (Bakos 7., Benoune 90. ill. Cuerda 25., Hajdu 28.)
Haladás – Pápa 4-2 (Tóth 22. – büntetőből, Halmosi 28., Kenesei 79., 86. – az elsőt büntetőből ill. Jovánczai 29., Lengyel 75. – öngól)
Zalaegerszeg – Diósgyőr 3-0 (Rudnevs 8., 73., Magasföldi 12.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik