Foci

Madridból erősítene a MU

Az Inter és a Bayern után a Manchester United is profitálna a madridi leépítésekből – az angolok is vásárolnának a Realban feleslegessé váló klasszisokból.

A News of the World szerint Karim Benzema megszerzése lesz a Manchester United idei fő piaci prioritása, Alex Fergusonék 20 millió fonttal szeretnék kivásárolni a 22 esztendős franciát, aki 2009-es érkezése óta nem tudott beilleszkedni a spanyolok játékrendszerébe, s emiatt kevesebb játéklehetőséget kapott.

A United már tavaly is lecsapott volna az akkor még az Olympique Lyont erősítő támadóra, ám nem tudta állni Florentino Perez felvásárlási offenzíváját, a francia a madridiaké lett. A helyzet azonban megváltozott: a csatár felesleges plusz Madridban, ellenben a csupán Rooney zsenialitására bazírozó United gyenge csatárposzton.

A manchesteriek ügyvezetője, David Gill részben megerősítette az információkat.
„Ki tudom jelenteni, hogy idén a menedzser rendelkezésére áll majd az összeg, amit szeretne elkölteni. A kiszemelt játékosok listáját láttam már, ám az nem a mi stílusunk, hogy előre szivárogtassunk.”

Bár télen úgy tűnt, a United visszafogott lesz az idei játékos-piacon, Ferguson máris magáénak tudhat két új szerzeményt: a mexikói Javier Hernandez nyolc, a Fulhamot elhagyó Chris Smalling tízmillió fontért költözik az Old Traffordra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik