Foci

Nem okoztak komolyabb kárt az Újpest-szurkolók

Nem okoztak komoly károkat a zalaegerszegi stadionban szerda este az Újpest labdarúgócsapatának szurkolói, akik csapatuk Magyar Kupa-búcsúja miatt törtek-zúztak.

A gólnélküli döntetlennel végződött mérkőzésen a fővárosi együttes drukkerei – a Zalai Hírlap tudósítása szerint – előbb tüzet gyújtottak a vendégszektorban, majd székekkel dobálták meg a rendőröket, akik a biztonsági személyzettel közösen kiterelték őket a stadionból. Az utcán tovább folytatódott a rendbontás, a lap információja szerint valószínűleg csoportos garázdaság miatt indítanak eljárást a szurkolók ellen.

Fenyvesi László, a városi üzemeltetési gondnokság vezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy az anyagi kár, amit a drukkerek okoztak, nem jelentős, 10-15 ezer forint. A vasárnapi bajnokiig 8-10 széket kell majd újra rögzíteni a helyére, illetve a szektorelválasztó kerítést kell egy helyen javítani.

Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője jelezte, hogy a vendégszektort kamerákkal figyelik a stadionban, s a felvételeket a klub átadja a helyi rendőrségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik