Foci

Mészöly a csapatát megdicsérte, a bírót nem

Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője szerint a játékvezető döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását a Magyar Kupa elődöntőjének szerdai, zalaegerszegi visszavágóján.

“Úgy érzem, hogy a fiúk mindent megtettek a siker érdekében, de valaki nem nőtt fel a mérkőzés rangjához…” – nyilatkozta Mészöly Géza, az Újpest FC edzője klubja honlapján, utalva arra, hogy Solymosi Péter játékvezető nagyot hibázott, amiért Vlaszák Gézát nem állította ki a 10. percben, miután a kapus gólhelyzetben buktatta Kabát Pétert – aki az esetnél meg is sérült.

Ráadásul ezt követően ZTE hálóőre – aki korábban a Megyeri úton is megfordult – kivédte Tóth Norbert rosszul elvégzett büntetőjét, holott az edző szerint neki ekkor már nem lett volna szabad a pályán lennie.

Mészöly okkal érezheti úgy, hogy a “bíró döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását”, igaz, megjegyezte: ” tizenegyest és a helyzeteket be kell lőni.” Mészöly elmondta még, hogy végig számított arra, hogy egy gólt mindenképpen szerez a csapata, a meccs utolsó tíz percében is bízott a hosszabbításban, ezért nem használta ki a harmadik cserelehetőségét.

A zalaegerszegi visszavágó gól nélküli döntetlennel zárult, így a ZTE 1-0-ás összesítéssel jutott be a kupadöntőbe, amely során a Debrecennel vív meg a trófeáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik