Foci

Mészöly győzelemmel debütált

A múlt héten edzőváltáson átesett Újpest 2-1-re verte a Zalaegerszeget a labdarúgó Soproni Liga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Az első félidőben az Újpest játszott fölényben, már az ötödik percben könnyen vezetéshez juthatott volna, de Kabát nagy helyzetben mellé fejelt. A ZTE szinte a semmiből szerzett vezetést a 29. percben, miután egy jobboldali szögletet követően Pavicsevics közelről a léc alá lőtt.

Az Újpest a második félidőben nagy elánnal támadott, és sikerült is fordítania, előbb Barczi fejese után került a labda a gólvonalon túlra (Vlaszák már bentről ütötte ki a labdát), majd a két csapat őszi bajnokján mesterhármast elérő Kabát fejelt öt méterről kapu jobb alsó sarkába.

Mivel az eredmény már nem változott, a vasárnap kinevezett Mészöly Géza, a lila-fehérek régi-új edzője győzelemmel mutatkozott be a tavasszal botladozó Újpest kispadján, és annak is örülhet, hogy csapata feljött az ötödik helyre a tabellán, a Zalaegerszeg pedig maradt a harmadik.

A két csapat egyébként szerdán, a Magyar Kupában is összecsap, a Zalaegerszeg egygólos előnnyel várja az elődöntő hazai visszavágóját.

Soproni Liga 22. forduló:
Újpest FC-Zalaegerszeg 2-1 (0-1)
Gól:
Barczi (53.), Kabát (77.), ill. Pavicsevics (29.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik