Foci

Hodgson Geráékat dicséri

A fennállása legnagyobb nemzetközi sikerét elérő kiscsapat edzője, Roy Hodgson mindenek előtt támadói teljesítményét méltatta.

A Fulham azzal, hogy bejutott az Európa Liga elődöntőjébe, történelme legnagyobb nemzetközi sikerét érte el, a nyugat-londoni együttes korábban egy 2002-es Intertoto-kupa-diadallal büszkélkedhetett. A tavalyi önmagára alig emlékeztető német bajnok otthonában már az elején eldőlt minden, a 22. másodpercben Gera passzából Zamora vezetést szerzett, s a Fulham a továbbiakban hozta azt, ami szinte az összes „Hodgson-csapatnál” alap: kiváló védekezésével megtartotta előnyét.

„A csütörtöki este edzői karrierem egyik legszebb emléke marad. Egy rossz szavam sem lehet a játékosaimra, csodálatosak voltak” – érzékenyült el az ITV Sportnak nyilatkozó idős mester. „Mindvégig kezünkben volt a meccs, s ha egy kicsit jobban odafigyelünk, akár nagyobb is lehetett volna a különbség, hisz a végén sok volt a helyzetünk. De az 1-0 mindig kiváló eredmény, ha azt az otthonunktól távol érjük el.”

A mérkőzés egyetlen találatát jegyző Bobby Zamora idei 43. találkozóján 19. alkalommal volt eredményes, nem véletlen, hogy a pályafutása során Olaszországban, Svédországban Svájcban, Dániában és Finnországban is megforduló Hodgson a támadóit méltatta:
„A gól igen korán érkezett, de nincs ebben semmi meglepő – ha akkor adódik a lehetőség, akkor kell értékesíteni. Másfelől Gera és Bobby kombinációja kifejezetten tetszetős volt. Nagyszerű érzés, hogy ezzel a mérkőzéssel történelmet írtunk, s ez elsősorban a játékosokon múlott. Megterveztük, megcsinálták.”

A négy között a Fulham ismét német ellenfelet kapott; az angolok ezúttal a Standard Liége együttesét szintén kettős győzelemmel, 5-2-vel búcsúztató Hamburg csapatával mérkőznek majd a döntőért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik