Foci

Az Újpest új edzője: hiszem, hogy sikeres csapatunk lesz

A Vasastól télen elküldött Mészöly Géza váltja Willie McStay-t a tavasszal botladozó Újpest FC kispadján.

Mészöly Géza – aki 2004 és 2006 nyara között 75 mérkőzésen irányította a lilákat, akikkel nem mellékesen két ezüstérmet nyert – visszatért Újpestre, ám egyelőre nem tudni, mennyi időre kötelezi el magát a Megyeri úton. “Gyorsan kellett munkába állnom, így ég nem dőlt el véglegesen, de két vagy három éves szerződést fogunk aláírni” – nyilatkozta klubja honlapján, és ehhez hozzátette, hogy a vezetőkkel együtt hosszútávú egyműködésben gondolkodik.

Továbbá elmondta: nagy örömmel tért vissza Újpestre, és bár egy másik klub is megkereste, nem volt kérdés számára, melyik invitálásra mondjon igen. Mészöly hisz abban, hogy sikeres lesz az Újpest, ennek megfelelőek a célok is: a fiatal tréner minél előrébb végezne a tabellán
a jelenleg hatodik helyen álló csapattal, a kupában és a Ligakupában pedig döntőt játszana.

“A harmadik helyen álló Zalaegerszeg, amellyel pénteken játszunk, hat ponttal vezet előttünk, így egy győzelemmel három pontra csökkenthetnénk a különbséget. Ezzel megteremthetjük az Európa Ligában való szereplés lehetőségét” – jegyezte meg Mészöly Géza.

A két csapat egyébként a kupaelődöntőben is találkozik majd, és az Újpest FC igen nehéz helyzetben van, hiszen az első mérkőzésen 1-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán.

“A jövő héten, április 14-én vár ránk a legfontosabb mérkőzés a ZTE elleni kupavisszavágón. A Videoton láthattuk, hogy két gólt a ZTE is tud kapni, a lényeg, hogy ez nekünk is sikerüljön, és ne kapjunk egyet sem” – magyarázta a lila-fehérek régi-új szakvezetője, aki úriemberhez méltóan csupa szépeket mondott az elődjéről, Willie McStay-ről: “Hihetetlenül szimpatikus, hozzáértő szakember. Érdekes színfoltja volt a magyar bajnokságnak. Ami történt vele, az minden edző életében megeshet.”

De ez már a múlt, most új időszámítás kezdődik Újpesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik