Foci

Rooney nem játszik a Bayern ellen

A Manchester United hivatalos közleménye szerint a Bayern elleni BL-mérkőzés hajrájában megsérült támadó két-három hétig nem léphet pályára.

A klub állítja, a válogatott labdarúgó leghamarabb az április 17-én esedékes Manchester City elleni városi rangadón térhet vissza. A legoptimistább szcenárió szerint a csatár a címvédő utolsó négy bajnokiján és – amennyiben társai nélküle is továbbjutnak a BL-ben – a nemzetközi kupa elődöntőjében segítheti együttesét.

A duplázásra hajtó manchesteriek a Chelsea és azt követően a Blackburn elleni Premier League-mérkőzésen, illetve a Bayern elleni hazai visszavágón sem számíthatnak legjobbjukra.„A nemzet fellélegezhet” – utalt arra Ferguson, hogy Angliában igencsak sok torok elszorult akkor, amikor a támadó mankókkal hagyta el a müncheni Allianz Arenát. A bejelentés mindenképpen rossz hír, pláne azok után, hogy a keddi becslés még azt sem zárta ki, hogy a támadó jövő szerdán kifuthat a gyepre az Old Traffordon.
„Mindenki pánikolt. Amikor láttuk, hogy csak segítséggel tud lejönni a pályáról, a legrosszabbra gondoltunk. A vizsgálatok előtt persze mind abban reménykedtünk, hogy az eredmények jobbak lesznek, de még így is szerencse, hogy nem nagyobb a baj.”

Az élete talán legjobb formájában futballozó Rooney minden sorozatot összegezve 34 gólt lőtt idén a United színeiben, a helyén az eddig 12 gólnál járó bolgár Dimitar Berbatové lehet a főszerep, ám a köztudatba tavaly tavasszal betörő, idén viszont rengeteg sérülés által hátráltatott Federico Macheda is reménykedhet. A fiatal olasz a Bolton ellen már lehetőséget kapott. Apró pozitívum: a 2008 szeptembere óta lábadozó Owen Hargreaves szombaton már leülhet csapata kispadjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik