Foci

Fabregas idén már nem játszhat

Lábát törte a Barcelona elleni BL-negyeddöntőben az Arsenal spanyol középpályása, aki ebben a klubszezonban már biztosan nem játszhat.

Cesc Fabregas a címvédő otthonában, 2-1-es állásnál kiharcolt egy tizenegyest, amiből ki is egyenlített, de már ezután látszott, hogy komoly fájdalmai vannak. A londoniak csütörtök késő délután bejelentették, hogy beigazolódtak a félelmeik, az egyesület honlapján megjelent közlemény szerint „jobb lábának szárkapocscsontján egy apró törés látható”, és legalább hat hétig nem játszhat.

A spanyol is rögtön érezte, hogy valami komolyabb baj történt. „Nem vagyok jól”, mondta újságíróknak a lefújást követően. „ Attól tartok, valami eltört a lábamban. A tizenegyesnél még elég erősnek éreztem magam, de amikor mentem a labdáért, alig tudtam a lábamra állni.”

Spanyolország most abban reménykedik, hogy Fabregas a világbajnokságra visszanyeri formáját. Az Európa-bajnokot Hondurasszal, Chilével, és Svájccal sorsolták egy csoportba, a szereplésüket utóbbiak ellen kezdik meg június 16-án.

Andrij Arsavin és William Gallas is megsérült a Barca elleni odavágón, de az ő esetükben a hírek szerint csak háromhetes kihagyásra kell számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik