Foci

Távozik a Fiorentina megmentője

Diego Della Valle otthagyja a firenzei csapatot.

A Corriere dello Sport keddi számában jelent meg a hír, miszerint Diego Della Valle nem kíván a továbbiakban a Fiorentina tulajdonosa lenni. A fáma szerint elege lett az őt folyamatosan kritizáló szurkolókból.

A Della Valle testvérpár – Diego és Andrea – a 2000-es évek elején vette át a firenzei klubot, miután azt az olasz negyedosztályba száműzték. Azt egyből megnyerték a lilák, és a szerencsének köszönhetően egy évre rá már a Serie B-ben indultak, ahonnan ki is harcolták a feljutást. Az első vonalban egészen a negyedik helyig meneteltek, ekkor azonban a calciopoli miatt előbb kizárták őket, majd másodfokon visszakerültek az A ligába, ahol előbb 19, végül azonban 15 pontos hátrányt szabtak ki rájuk.

A hátrány ellenére is 5. lett a csapat, így következhetett az UEFA kupa, ahol az elődöntőben a Rangers jelentette a végállomást. A bajnokságban az előző kiírásban a negyedik helyen zártak, így a 2009-10-es szezonban a Bajnokok Ligájában indulhatott a csapat, ahol többek közt a Debrecennel került egy csoportba. A nyolcaddöntőben végül a Bayern bizonyult jobbnak, bár az odavágón a játékvezető megadott egy egyértelműen lesről szerzett gólt a németeknek, mely végül döntőnek bizonyult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik