Foci

Maradona: Messi szárnyaljon túl

Diego Maradona, az argentinok legendás futballistája, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya örülne annak, ha Lionel Messi felülmúlná őt.

“Nem szeretem az összehasonlításokat, de ha valakinek túl kell szárnyalnia engem, akkor az legyen argentin. Amennyiben Leo jobb, üdvözlöm a dolgot” – mondta egy rádióinterjúban az 1986-ban világbajnoki aranyat nyert Maradona.

Az “utód” ugyanakkor továbbra is rendkívül szerényen nyilatkozik ebben a kérdésben: “Több millió év is eltelhet, de számomra mindig ő lesz a futballtörténelem legnagyobbja. Azokkal a tettekkel szeretnék bekerülni a könyvekbe, amelyeket véghez viszek, nem próbálok meg Maradona lenni.”

A 22 éves aranylabdás az elmúlt hetekben parádés formában játszik, nyolc nap alatt két mesterhármast is jegyzett, 25 góljával vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját, összességében pedig már 34-szer talált a kapuba ebben az idényben.

Az argentin sajtó ugyanakkor már többször is bírálta a villámléptű játékost azért, mert szerinte a nemzeti csapatban nem képes azt nyújtani, amit az FC Barcelonában.

“Megmondtam neki, hogy én elégedett vagyok vele, ne foglalkozzon a kritikákkal, eljön még az ő ideje” – mondta Maradona, aki a dél-afrikai világbajnokságon azt tervezi, hogy egyik legjobbja szabad kezet kap majd a pályán.

Az újságírói kritikákkal ugyanakkor maga az érintett egyetért: “Azt szeretném, ha a válogatottban is olyan jól teljesítenék, mint a Barcelonában. Persze, volt pár jó meccsem a nemzeti csapatban is, de nem olyan jók, mint a klubomban, ezen változtatni akarok.”

Az argentinok június 12-én, Nigéria ellen kezdik meg világbajnoki szereplésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik