Sport

„Feltámadtunk!” – mégsem jelent csődöt a háromszoros BL-győztes Vipers

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Hétfőn megváltoztatta vasárnap esti álláspontját és mégsem jelent csődöt a norvég Vipers Kristiansand, amely 2021 és 2023 között háromszor nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

Feltámadtunk!

– közölte a hétfői sajtótájékoztatón Peter Gitmark klubelnök. Hozzátette, megvan a fedezete a további, hosszútávú működésnek, egy hét múlva rendkívüli közgyűlést tartanak és új elnökségi tagokat választanak, de az elnöki posztot továbbra is ő szeretné betölteni.

Gitmark azt is elárulta, hogy Morten Jörgensen vezetésével helyi befektetők egy csoportja szeretné megmenteni a klubot, és hajlandóak jelentős összeget áldozni rá. Hozzáfűzte, a játékosok fizetését nem csökkentik tovább.

„Mi, akik segítettünk a további működés finanszírozásában, most követeljük, hogy továbbra is irányíthassuk a klubot. Sokan voltunk, akik különböző összegeket adtunk össze. Úgy gondoljuk, hogy ezek a folyamatos működést fedeznék.

Ezért nagyon meglepődtünk a testület csődbejelentésén. Az edzők és a játékosok támogatnak minket, és reméljük, mindenki más is, aki szívén viseli a klub sorsát

idézi a Dániasport.hu Jörgensent.

A vasárnap esti sajtótájékoztatón Peter Gitmark még azt mondta, hogy a felvidéki Hlavaty Tamás vezetőedző által irányított Vipers szombaton játszotta utolsó hazai mérkőzését – amelyen 32-23-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát, így a győri érdekeltségű csoport ötödik helyén áll a BL-ben –, és a csődhelyzet azt jelenti, hogy azonnali hatállyal visszalép a BL-től és a bajnokságtól, 19 játékosa pedig szabadon igazolhatóvá válik.

A Vipers súlyos anyagi problémái először tavaly tavasszal láttak napvilágot, múlt péntekig pedig 25 millió norvég koronát – mintegy 850 millió forintot – kellett volna összegyűjtenie ahhoz, hogy elkerülje a csődöt. A határidőt később vasárnapra módosították.

A norvég együttes 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik