Sport

Hivatalos: Csődöt jelentett a Vipers Kristiansand kézilabdacsapat

facebook.com/VipersKristiansand/
facebook.com/VipersKristiansand/

Vasárnap este hivatalosan csődöt jelentett a norvég Vipers Kristiansand.

A klub közleménye szerint az igazgatóság arra a következtetésre jutott, hogy nincs fedezet a további működésre, a krízishelyzet megoldására tett intenzív erőfeszítések ellenére sem sikerült fenntartható pénzügyi jövőképet biztosítani a csapat számára.

A vasárnap esti sajtótájékoztatón Peter Gitmark klubelnök kijelentette, hogy a felvidéki Hlavaty Tamás vezetőedző által irányított Vipers szombaton játszotta utolsó hazai mérkőzését, amelyen 32-23-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát, így a győri érdekeltségű csoport ötödik helyén áll. A csődhelyzet azt jelenti, hogy a csapat azonnali hatállyal visszalép a BL-től és a bajnokságtól, 19 játékosa pedig szabadon igazolhatóvá válik.

A Vipers súlyos anyagi problémái először tavaly tavasszal láttak napvilágot, péntekig pedig 25 millió norvég koronát (nagyjából 850 millió forintot) kellett volna összegyűjtenie ahhoz, hogy elkerülje a csődöt. A határidőt később vasárnapra módosították, de a vezetőség nem járt sikerrel.

A norvég együttes 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le.

Kapcsolódó
„Nincs jobb módja egy klub megölésének” – meg kell menteni a kézis topcsapatot vagy megérdemli a sorsát?
Péntekig eldől a Vipers sorsa, kérdés, hogy a szombati BL-meccs egy szomorú búcsú vagy egy új korszak első összecsapása lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik