Sport

„Megvédjük Lengyelország hírnevét, a kézilabdában dolgozókat” – váratlan fordulattal zárult a kézirangadó botránya

Grzegorz Wajda/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Grzegorz Wajda/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Wisla Plock és a Kielce is közleményt adott ki az egymás elleni rangadón felmerült rasszizmussal kapcsolatban.

A két csapat egymás ellen lépett pályára a bajnokságban, az indulatok pedig gyorsan elszabadultak az indulatok. A pályán kék lapos kiállítást kapott vendégoldalon Jorge Maqueda, miután megharapta Mirsad Terzićet, később a két edző is egymásnak esett, Xavi Sabaté állítólag kínainak nevezte Talant Dujshebaevet és még le is köpte őt a zsűriasztal előtt. A kirgiz származású Dujshebaev nem jelent meg a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, a pedig Kielce közleménye szerint a hazai drukkerek végig sértegették a vendégjátékosokat.

A mérkőzés felvételeit azóta kivizsgálta a szövetség és a klubok egyaránt, így aztán pénteken végre hivatalosan is eldőlt a kérdés.

„Ennek a napnak a kézilabdáról kellett volna szólnia, különös tekintettel arra, hogy milyen együttesek játszottak egymással. Sajnos ezúttal nemcsak a találkozóból, hanem az azt követő eseményekből is hír lett, ami káros a sportág számára. A két klub vezetői az elmúlt 72 órában kapcsolatban álltak egymással, hogy alaposan kielemezzék a helyzetet, felvételeket. Ez alapján nem lehet kijelenteni, hogy a szurkolók rasszista viselkedést tanúsítottak volna, de azt sem, hogy ne lett volna olyan néző, akinek a viselkedése nem volt megfelelő.

A Kielce kijelenti, hogy nem gondolta úgy, hogy a Plock közönsége rasszista. Megerősítjük az elhangzott információkat, megvédjük Lengyelország hírnevét, a kézilabdában dolgozókat. A két klub közösen kijelenti, kiáll az egyenlőség, a méltóság, a jó hírnév és a fair play mellett, és nem járul hozzá a rasszista viselkedéshez

– szúrta ki a Kielce a közleményét a Sportál.

Érdekesség, hogy a két edző között történtekről nem beszélnek a csapatok, mert azt kizárólag a két korábbi magyar kapitány tudja, mi zajlott le kettejük között. A mérkőzést egyébként a Plock nyerte 29-25-re.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik