Sport

„Egy edző számára mindig katasztrófa, ha sérülés miatt elveszít egy játékost”

Vasvári Tamás / MTI
A sérült veszprémi Jehia el-Derát leviszik a pályáról
Vasvári Tamás / MTI
A sérült veszprémi Jehia el-Derát leviszik a pályáról
A Veszprém házigazdaként 34-32-re legyőzte a tabellán sereghajtó dán Fredericia HK-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Ami nagy probléma, hogy az egyiptomi balátlövő, Jehia el-Dera súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett.

„Nagyon nehéz este volt ez számomra, mert egy edző számára mindig katasztrófa, ha sérülés miatt elveszít egy játékost, még akkor is, ha sajnos ez is része a sportnak” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Xavi Pascual.

A spanyol edző hozzátette, Jehia el-Dera személyében egy nagyon fontos játékosukat veszítették el minden bizonnyal a szezon hátralévő részére.

„Nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nem játszottunk jól, a sokkhatás miatt nem is összpontosítottunk megfelelően. Nem is a győzelem volt a legfontosabb, hanem az elkötelezettség, az odaadó lelkesedés.”

Elképesztőnek nevezte, amit a csapata végrehajtott, hiszen a játékosai végig harcoltak, és bár egyénileg és csapatként is sokat hibáztak, ez nem baj, hiszen teljesen le vannak törve a történtek miatt.

„Ha döntetlen lenne a végeredmény, ugyanezt mondanám” – jelentette ki Pascual.

Kapcsolódó
Nehezen nyert, kulcsembert veszített a veszprémi kézicsapat a BL-ben
A BL-ben összejött az újabb siker, de Jehia el-Derára lehet, hosszabb kihagyás vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik