Sport

Minden hokikapus erről álmodik: védés után gól az üres kapuba

Dilip Vishwanat / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dilip Vishwanat / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Minnesota Wild 4-1-re legyőzte a St. Louis Bluest idegenben az NHL-ben, a végeredményt pedig a vendégek kapusa, Filip Gustavsson állította be. A 26 éves svéd egy távoli lövést vett le könnyedén a lepkés kesztyűjével, majd a jégre dobta a korongot és magas ívben elütötte azt, a Blues védői így nem tudták megakadályozni, hogy a pakk a túloldalon üresen tátongó kapuba jusson végül.

Volt hátra harminc másodperc, időt kért az ellenfél, a kispadnál pedig a másik kapusunk azt mondta, hogy jól kezelem a botot, megpróbálhatnám, ha lehetőségem lesz. Az edzők idegesek lesznek, ha csak egy góllal vezet a csapat és megpróbáljuk, hibázunk és tilos felszabadítás lesz belőle, de így, 3-1-es előnyben úgy voltam vele, teszek egy kísérletet

– mondta.

Összesen 18 kapusgól volt eddig az NHL-ben, 15-en szerezték. Gustavsson a tizedik, aki direkt vette be a másik kaput (Ron Hextallnak kétszer is sikerült ez korábban), és nyolc olyan eset volt, hogy egy csapatból a kapus ért utoljára koronghoz azt megelőzően, hogy az ellenfél a saját kapujába juttatta azt – jégkorongban nincs öngól.

Kapcsolódó
„Talán ő a legjobb sakkozó, akit letolt nadrággal kaptak el”
Kirill Shevchenko parti közben használt okostelefont a vécében. Lebukott, de tagad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik