Sport

Golovin Vlagyimir szerint a női kéziválogatott még az olimpiai hatodik helynél is jobb lehet

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Golovin Vlagyimir szerint magyar női kézilabda-válogatott fejlődött, de még jobb eredményre is képes lehet.

A szövetségi kapitány a Nemzeti Kézilabda Akadémián, a VII. Netrisk Sport és Innováció Konferencia délutáni kerekasztal-beszélgetésén mondta el, hogy  fizikális és mentális szempontból is sokat lépett előre a csapata az elmúlt három évben. A párizsi olimpián úgy lett hatodik a magyar csapat, hogy hatvan percen keresztül pariban tudott lenni a legjobbakkal, és nem alakult ki a csapatnál olyan káosz vagy krízis, amely korábban jellemző volt rá.

Golovin szerint a fizikális és mentális paraméterek is egyértelműen bizonyítják a felzárkózást. A játékosok tisztában vannak vele, hogy a visszaesés benne van a játékban, de a csapat nem esik úgy össze, mint a múltban, és biztos abban, hogy a jövőben még jobb eredményeket fog elérni.

Chema Rodríguezt, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát arról kérdezték, hogy Spanyolország miért képes a világ élmezőnyéhez tartozni több csapatjátékban is. A szakvezető szerint hazájában tanítás után 10-12 sportágat is kipróbáltak az iskolában vagy a barátokkal, és 14-15 éves korukban mindenki annál kötött ki, amelyben a leginkább tehetségesnek bizonyult. Véleménye szerint Magyarországon is erre lenne szükség az előrelépéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik