Sport

Kirívóan durva szabálytalanság: bottal ütötte jégen fekvő riválisát az U18-as magyar hokis

Hosszú időre eltilthatják Haranghy Bálintot, a Vasas U18-as jégkorongcsapatának játékosát.

A történtekről beszámoló jegkorongblog.hu azt írja, hogy az osztrák ifibajnokságban lejátszott DVTK JA–Vasas mérkőzésen, amit a diósgyőriek 12–1-re nyertek, a tizedik gól után Haranghy, a vendégek csapatkapitánya a gólpasszt adó Oláh Bencén vezette le a feszültséget, először letarolta ellenfelét, majd még kétszer meg is ütötte őt. A játékvezetők túlzottan elnézőek voltak, mindössze kétperces kisbüntetést adtak, majd amikor a Vasas csapatkapitánya visszatért a jégre, 16 másodperccel később előbb hátulról, ütővel fejbe ütötte ellenfelét, majd amikor a DVTK hokisa a jégre zuhant, utána még a botjával lesújtott rá kétszer. Mokrai Ádám ekkor már végleges kiállítást adott neki.

A jegkorongblog.hu megkereste mindkét klub szakvezetőjét, sem Verba Gábor (DVTK), sem Nagy László (Vasas) nem kívánt nyilatkozni, a Vasas annyit közölt, hogy őszintén sajnálják a történteket. A portál úgy tudja, hogy a magyar és az osztrák szövetség is külön-külön vizsgálja az esetet és ugyanígy tesz a Vasas is, házon belül.

Ahogy arra a jegkorongblog.hu is felhívja rá a figyelmet, hasonló szabálytalanságokért az NHL-ben is komoly büntetést szabnak ki, anno Todd Bertuzzi, például, egy évet kapott, amiért hátulról leütötte ellenfelét.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik