Sport

Szenzációs feltámadás után, őrült végjátékban nyert Juhász Dorka csapata

ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx hosszabbítás után 95-93-ra nyert a New York Liberty vendégeként az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) döntőjének első, csütörtöki mérkőzésén.

A Lynx a WNBA történetének egyik legnagyobb feltámadását produkálta a mérkőzésen, ugyanis a második negyedben 18 pontos hátrányban is volt. Ekkora különbségről csak egy csapat tudott fordítani és győzni. A hazai Libertynek még az utolsó öt perc kezdetén is 15 pont volt az előnye.

A Minnesota azonban már a rendes játékidőben nyerhetett volna, Courtney Williams ugyanis egy triplával 83-83-nél kiegyenlített, majd mivel szabálytalankodtak vele szemben dobás közben, még a büntetővonalra is odaállhatott, és nem hibázott. Egy büntetővel egyenlített a New York, és a hosszabbítás is kifejezetten izgalmas, egy kosár döntött mindössze, azt Napheesa Collier 8,8 másodperccel a vége előtt.

A mérkőzésen telt ház volt a Braclays Centerben, ami 17 ezer 732 nézőt jelent. A magyar válogatott Juhász Dorka nem lépett pályára.

A négyszeres bajnok Lynx 2017 óta először döntőzhet a WNBA-ben, míg az alapszakaszgyőztes Liberty mind az öt eddigi fináléját elvesztette. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódik New Yorkban.

Kapcsolódó
Teniszpornó: Rafael Nadal legszebb ütései karrierje során
A visszavonuló legendáról azonnal összeállítottak egy videót, aminek minden másodperce arany.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik