Sport

Szerződést bontott német klubjával, az NB I-ben folytatja Háfra Noémi

Kovács Tamás / MTI
Háfra Noémi (b) és Faluvégi Dorottya, a Bietigheim játékosai a Metz elleni BL-elődöntő előtt 2024 júniusában.
Kovács Tamás / MTI
Háfra Noémi (b) és Faluvégi Dorottya, a Bietigheim játékosai a Metz elleni BL-elődöntő előtt 2024 júniusában.

Az NB I-ben és az Európa Liga-selejtezőben szereplő Vác női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Háfra Noémi, aki a német Ludwigsburgtól érkezik.

Még a hétvégén, a Ludwigsburg Brest Bretagne elleni Bajnokok Ligája-mérkőzése során hangzott el Borsos Attilától a Sport TV közvetítésében, hogy Háfra csapatot vált, de akkor még nem derült ki más konkrétum. Hétfőn az európai szövetség, az EHF oldalán a 26 éves játékos már távozóként volt feltüntetve a német csapat adatlapján, míg a játékos profiljánál a Vác szerepelt.

Kérdéseinkkel megkerestük a váci klubot, amely aztán a Facebook-oldalán erősítette meg az átigazolás tényét.

Noni a saját karrierje és a több játékperc érdekében azonban távozását kérte, így közös megegyezéssel távozik Németországból, hogy hazatérjen. A kialakult helyzet miatt a legfontosabb célunk az, hogy Noni fizikai és mentális állapota a lehető legmagasabb szintre kerüljön vissza, ezért klubunk és a játékos is mindent megtesz, hogy a magyar válogatott újra hosszútávon profitálhasson tehetségéből

– olvasható a bejegyzésben, amiben azt is megjegyzik, a megállapodás további hátteréről egyik fél sem szeretne többet elárulni. A játékos a Ludwigsburg honlapjának annyit elárult, nehéz döntést kellett meghoznia, de szükséges volt ez a lépés.

Háfra Noémi 57-szeres magyar válogatott, az egész ország megtanulta a nevét, amikor a 2018-as Európa-bajnokságon az utolsó pillanatban dobott győztes gólt a németek elleni középdöntős mérkőzésen. Beválasztották később a torna álomcsapatába is az akkor 19 éves Háfrát, aki a 2021-es olimpiát is megjárta a válogatottal.

Klubszinten 2014 és 2021 között játszott a Ferencvárosban, amellyel két bajnoki címet is nyert. Később azt mondta honlapunknak, hogy mentális és lelki válságban volt, amikor távozott a klubtól, újra meg kellett szeretnie azt, amit csinál. Ferencvárosi edzője, Elek Gábor később a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta, megbánta, ahogy menedzselték Háfrát az FTC-nél.

Elkényeztettük. Nagyon hirtelen került nagyon-nagyon magas polcra, és onnantól annak akart megfelelni

mondta Elek, aki egyébként már 2023-ban arról beszélt, hogy Háfrának Vácon vagy Mosonmagyaróváron kellene játszania.

Háfra a Fradiból a rivális Győrhöz igazolt, az ETO azonban többször is kölcsönadta őt, előbb a dán Odensének, ahol egy BL-meccsen súlyos térdsérülést szenvedett, saját elmondása szerint szinte újra kellett tanulnia járni. Megfordult a montenegrói Buducnostnál, majd a német Bietigheimnél is, amellyel német bajnoki címet és BL-ezüstöt nyert. Utóbbi vált a nyáron Ludwigsburggá, és lett végleg a játékosa az átlövő, ám végül kevés játéklehetőséget kapott, így nem meglepő a klubváltása.

Kapcsolódó
Rettentő gyáva lenne nem élni a lehetőséggel – a fiatalok mellett a 44 éves Lundéra is számít az új norvég kézikapitány
Hihetetlen egyetértés Norvégiában: úgy tűnik, Ole Gustav Gjekstadnál nem is találhattak volna ideálisabb megoldást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik