Sport

„Utálunk szar Románia” – írta Instagramján a magyar teqballos az elveszített elődöntő után, súlyos eltiltásra számíthat

Botrányos körülmények között ért véget a budapesti Teqball World Series vegyes páros elődöntője: a magyar küldöttséget képviselő Kota Gabriella és Katz Balázs a lengyel Alicja Bartnicka és Marek Pokwap párosa ellen küzdött, és veszítette el a meccset kiélezett keretek között.

Ahogy a HVG megírta, azért tört ki heves reklamálásban a magyar fél a győzelmet jelentő pont után, mert szerintük „csusza” (edgeball) született. A szabályok értelmében ilyenkor nincs pont, és újra kell játszani a labdamenetet, a mérkőzés román játékvezetője azonban megadta a pontot, így a lengyel páros győzött és jutott be a viadal vasárnapi döntőjébe. A reklamálásban Kota Gabriella vitte a prímet, a közvetítésben is jól hallható, hogy sokáig hangos szóval szidalmazta a játékvezetőket, amit a lelátón is folytatott.

Itt azonban nem volt vége a dolognak: Kota nem sokkal később az Instagram-oldalán is megosztott egy sztorit a történtekkel kapcsolatban, az azóta törölt bejegyzésben a HVG és a Sportal szerint is azt írta többek között: „utálunk szar Románia” – üzenve ezzel minden bizonnyal a mérkőzés bírájának.

Kota női párosban is indult volna a tornán Ács Krisztinával, az éremszerzés is kinézett volna nekik, a Sportal ugyanakkor arról ír, hogy a játékost a történtek után kizárták a versenyből, ráadásul a vegyesben szerzett pénzdíját (600 dollár) és világranglista-pontjait sem tarthatja meg. A retorzió még súlyosbodhat: a lap információi szerint precedensértékű eltiltásra számíthat Kota, erről a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) etikai bizottsága várhatóan a jövő hét elején hoz hivatalos döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik