Sport

Csúcstenisz a javából: Alcaraz szetthátrányból verte Sinnert

Bai Xuefei / XINHUA / Xinhua via AFP
Bai Xuefei / XINHUA / Xinhua via AFP

Carlos Alcaraz nyerte a pekingi kemény pályás tenisztornát, miután a döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte a világelső, egyben címvédő Jannik Sinnert. A spanyol játékosnak nagy éve van, nyert két Grad Slamet (Sinner is duplázott 2024-ben), és összesen a negyedik tornaelsőségét húzta be idén, miközben döntőzött a párizsi olimpián is.

Alcaraz az első szettben 4-1-re is vezetett, ám Sinner rövidítésre tudott menteni úgy, hogy közben hárított egy játszmalabdát. A spanyolnak két lehetősége volt lezárni a felvonást a tie-breakben, de ezúttal sem járt sikerrel, a döntő pillanatokban higgadtabban játszó címvédő került így szettelőnybe.

A második játszma legfontosabb játéka Sinner 4-3-as vezetésénél volt, az olasznak két bréklabdája is volt a maratoni gémben, Alcaraz azonban 4-4-re kiegyenlített, majd egyből elvette ellenfele adogatását, és kiszerválta a szettet.

Ilyen látványos labdamenetek voltak:

Carlos Alcaraz a mindent eldöntő szettben is brékelőnyt engedett ki a kezéből, majd még neki kellett adogatnia a meccsben maradásért. Rövidítés döntött, amelyben Sinner 3-0-val kezdett, azonban a következő hét labdamenetet kivétel nélkül Alcaraz nyerte, így ő lett Peking bajnoka.

A spanyol idén mind a három Sinner elleni mérkőzését megnyerte.

Peking, döntő

Carlos Alcaraz (spanyol, 2.) – Jannik Sinner (olasz, 1.) 5-7, 7-6 (8-6), 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik