Sport

A világ egyik legjobb csapatába igazolt a Fradi pólósa

fradi.hu
fradi.hu

Az olasz Pro Recco együttesében folytatja pályafutását Haverkampf Bence, az FTC-Telekom Waterpolo fiatal vízilabdázója.

A zöld-fehérek bejelentése szerint a 18 éves játékos egy évig kölcsönben szerepel majd a 11-szeres Bajnokok Ligája-győztes olasz klubnál, ahonnan a nyáron felmerülő anyagi problémák miatt néhány kulcsember távozott. Érdekesség, hogy Zalánki Gergő is egyike a távozó klasszisoknak.

Óriási hírértéke van ennek a szerződésnek, ami azt is bizonyítja, hogy tényleg jó munka folyik a Fradi utánpótlásában, ha a Recco nálunk keres játékost

– idézte a klub honlapja Nyéki Balázst, a BL-címvédő Ferencváros vezetőedzőjét.

Nyéki korábban személyesen győzte meg Haverkampf Bence szüleit, hogy engedjék el Berlinből Budapestre az akkor 16 éves tehetséget, mert ez számára a jó út. A szakember hozzátette, bár a Ferencvárosnál már 20 meccsen játszott az elmúlt két szezonban, Olaszországban, a világ egyik legjobb csapatánál várhatóan állandó játéklehetőséghez juthat, és fejlődhet.

Haverkampf Bence az FTC-Telekom Waterpolo felnőtt csapatával két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett, illetve a Komjádi Kupa megnyerése mellett a serdülők és az ifik között is bajnok lett. Az utánpótlás válogatottal is szép sikereknek lehetett a részese, hiszen 2022-ben az U16-os, idén nyáron pedig az U18-as világbajnokságon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik