Sport

Kontinentális kupasorozatot nyert a nemrég honosított síző, a szövetség abban bízik, ez a többieket is motiválja

Richard Leitgeb megnyerte a Dél-Amerika Kupa összesített műlesikló versenyét, ezzel első magyar sízőként diadalmaskodott kontinentális kupasorozatban. A 30 éves, kétszeres Universiade-győztes sportoló nemrég jelentette be, hogy a továbbiakban magyar színekben versenyez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Richi Leitgeb (@richileitgeb) által megosztott bejegyzés

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint Leitgeb öt verseny alapján végzett az élen, és a kupa egyik augusztusban rendezett, argentínai versenyét is megnyerte. A Veszprém SE sízője óriás-műlesiklásban is elindult, ebben a számban a 16. helyen zárt.

Válogatott sízőink felkészülésének fontos állomásai a déli féltekén rendezett versenyek, hiszen a havon töltött edzésnapok és a versenytapasztalatok által az európai versenyidénynek előnnyel vágnak neki. Különösen örömteli, hogy az idei szezontól magyar színekben síző Leitgeb Richard megnyerte a Dél-Amerika Kupát. Bízom benne, hogy valamennyi versenyzőnk számára húzóerő lesz majd az ő sikere

– nyilatkozott Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

Leitgeb honosítása után írtunk róla, illetve kerestük a magyar szövetséget is a honosítása kapcsán, de nem reagáltak lapunk kérdéseire.

Kapcsolódó
„Végre szabad vagyok!” – magyar színekben indulna a vébén, a neten gyűjt pénzt az osztrák síző
A kétszeres Universiade-győztes Richard Leitgeb hálás magyarok segítségéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik