Sport

Mikler félelmetes formájával nem tudott mit kezdeni a Magdeburg

Ujvári Sándor / MTI
Mikler Roland szenzációsan védett
Ujvári Sándor / MTI
Mikler Roland szenzációsan védett
A Szeged házigazdaként 31-29-re legyőzte a német SC Magdeburgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, csütörtökön. A mezőny legjobbja Mikler Roland volt, aki 36 lövésből 16-ot védett.

Mindkét csapat a gyors játékot erőltette, és bár a Magdeburg a nyolcadik percben két góllal vezetett, a Szeged előbb Mario Sostaric találataival egyenlített, majd egy 4-1-es sorozattal fordított, méghozzá úgy, hogy utóbbi időszakban négy percet emberhátrányban töltött.

A csongrádiaktól hét játékos távozott és hat érkezett a nyári szünetben, ehhez képest gyorsan és olajozottan működött a támadójáték, a védekezés pedig stabil volt. Az állandóságot ekkor Mikler Roland képviselte, aki ezúttal is bravúrosan védett. A németek csereként beállt kapusa, Nikola Portner is remekelt, az ő védéseire alapozva fordított, és a szünetben 18-17-re vezetett a Magdeburg.

Fantasztikusan kezdte a második félidőt a Szeged, és úgy is folytatta: 13 perc alatt 9-1-es sorozatot produkált, mert támadásban és védekezésben is tudott javulni, Mikler pedig továbbra is halmozta a bravúrokat, így a 47. percben már 28-21 volt az állás.

Miután sorozatban háromszor betaláltak a németek, a svéd vezetőedző, Michael Apelgren időt kért. Együttese hét perc után szerzett ismét gólt, de Bánhidi Bence az első és egyetlen találatával biztosította a csongrádiak sikerét.

Mario Sostaric hat, Sebastian Frimmel öt, Bodó Richárd és Lazar Kukic négy-négy góllal, Mikler Roland 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Nikola Portner négy, Sergei Hernández hat védéssel, Ómar Ingi Magnusson és Philipp Weber öt-öt találattal zárt. Érdekesség, hogy a vendégeknek öttel több kapura lövésük volt, mégis kettővel kevesebb gólt szereztek.

Kézilabda, férfi BL, B csoport, 1. forduló

OTP Bank-Pick Szeged – SC Magdeburg (német) 31-29 (17-18)

(MTI)

Kapcsolódó
Az edző fiai szétlőtték Fazekasék csapatát a kézi-BL-ben
Az elitbe öt év után visszatérő Sporting meglepő győzelmet aratott a két magyarral felálló Plock ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik