Sport

Óriásit harcolt, idegenben nyert BL-rangadót a veszprémi kézicsapat

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Dragan Pechmalbec és Mijajlo Marsenic csatája
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Dragan Pechmalbec és Mijajlo Marsenic csatája
A Veszprém 32-31-re nyert a német Füchse Berlin otthonában csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A kiegyenlített kezdés után négy perc alatt 5-0-s sorozatot produkáltak a németek, és ezzel 9-5-re elléptek. Xavier Pascual vezetőedző ingerült időkérése után sem javult jelentősen a Veszprém játéka, támadásban és védekezésben is sok volt a hiba.

A 21. percben még 14-9 volt az állás, ám ezután nagy fordulat következett: a vendégcsapat hatékony védekezésre alapozva gyors gólokat lőtt, egy 6-1-es szériával egyenlített, és a szünetben is döntetlen volt az állás (16-16).

A második félidőben sem volt magas a színvonal, és a többet hibázó Füchse nem is tudta visszavenni a vezetést. A magyar bajnoki címvédő egy 6-2-es sorozattal ellépett, és bár egyszer még visszakapaszkodott mínusz egyre a házigazda, Rodrigo Corrales védéseire alapozva egy 5-1-es sorozattal folytatta a meccset a második félidőben sokkal pontosabban kézilabdázó Veszprém.

Bár hat perccel a vége előtt még öttel vezettek a bakonyiak, a Füchse némileg váratlanul egy 5-1-es szériával rukkolt elő, és csak azért nem tudott egyenlíteni, mert két másodperccel a vége előtt Lasse Andersson távoli lövését Rodrigo Corrales kivédte.

Nedim Remili 11, Ludovic Fabregas öt góllal, Rodrigo Corrales 17 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mathias Gidsel tízszer, Lasse Anderson hatszor talált be, Dejan Milosavljev ugyancsak 17 védéssel zárt.

Kézilabda, férfi BL, A csoport, 1. forduló

Füchse Berlin (német) – Veszprém HC 31-32 (16-16)

(MTI)

Kapcsolódó
Mikler félelmetes formájával nem tudott mit kezdeni a Magdeburg
A német bajnok legyőzésével kezdett a Szeged a BL-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik