Sport

Az edző fiai szétlőtték Fazekasék csapatát a kézi-BL-ben

ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP
ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Fazekas Gergőt és Szita Zoltánt foglalkoztató lengyel Orlen Wisla Plock meglepetésre 34-29-re kikapott a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Az európai szövetség honlapja szerint a lengyel bajnok és kupagyőztes színeiben az irányító Fazekas hat, a balátlövő Szita két gólt lőtt. A BL-be öt év után visszatérő Sportingnál kitettek magukért a csapatot irányító Ricardo Costa fiai, a 21 éves Martim 10, két évvel fiatalabb öccse, Francisco 6 gólt szerzett, vagyis ők ketten közel a felét hozták össze a portugálok góltermésének.

A Sporting a meccs elejétől fogva vezetett, és végül a második félidőben egy 7-3-as rohammal döntötte el a találkozót.

Hanusz Egon – csapata legeredményesebb játékosaként – hét góllal járult hozzá a Benfica 31-24-es sikeréhez a Marítimo Madeira SAD otthonában a portugál élvonalban. Bartók Donát három találata ellenére a címvédő Kadetten Schaffhausen otthon 38-36-ra kikapott a Kriens-Luzerntől a svájci bajnokság rangadóján.

A francia bajnokságban Szűcs Bence egy góllal zárt a Dunkerque együttesében, amely 37-34-re kikapott a Limoges vendégeként. Pásztor Noémi két gólt szerzett a román női bajnokságban címvédő CSM Bucuresti csapatában, amely otthon 38-24-re verte a Magura Cisnadiét. A fővárosiak továbbra is százszázalékosak, akárcsak a Gloria Bistrita-Nasaud, amely 24-22-re győzött a Rapid Bucuresti otthonában. Kácsor Gréta egyszer talált be a vendégeknél, Korsós Dorina négyszer volt eredményes az előző idényben ezüstérmes Rapidban.

A francia női bajnokságban Szabó Edina vezetőedző csapata, a Saint Amand Porte du Hainaut otthon 30-27-re kikapott a JDA Bourgogne Dijontól. Háfra Noémi egyszer volt eredményes a Bajnokok Ligája-ezüstérmes HB Ludwigsburgban, amely 33-28-ra nyert a HSG Bensheim/Auerbach otthonában a német első osztályban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik