Sport

Kiskorú dílertől vett kokaint az olimpián, egy évre eltiltották

William WEST / AFP
William WEST / AFP
Egyéves eltiltást kapott Tom Craig olimpiai ezüstérmes ausztrál gyeplabdázó, akit a párizsi játékokon kokain vásárlásáért tartóztattak le.

Craiget augusztus 6-án este tartóztatták le Párizsban, mert állítólag kokaint vásárolt egy kiskorú dílertől az éjszakai életéről ismert 9. kerületben történt.

A sportoló megpróbált megszökni a rendőrök elől, sikertelenül. Később sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és nyilvánosan bocsánatot kért tetteiért. A letartóztatását követően 18 órát töltött őrizetben.

Az ausztrál szövetség szerint a 29 éves játékos eltiltása hétfőtől lépett hatályba, és kivizsgálást is indítottak a letartóztatása ügyében. Craig a büntetés szerint hat hónapig nem játszhat, kötelező képzéseken kell részt vennie, a további fél évet pedig a magatartásától függően felfüggesztik.

A tokiói játékokon ezüstérmes ausztrál ennek ellenére még bekerülhet a válogatott 2025-ös keretébe, amelyet várhatóan még az idei év végén bejelentenek.

Craig, aki több mint százszoros válogatott, bocsánatot kért csapattársaitól és a családjától, miután kiengedték a francia rendőrségről, majd azonnal el kellett hagynia az olimpiai falut.

Az ausztrálokat a hollandok búcsúztatták a párizsi játékok negyeddöntőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik