Sport

Ekler Luca elég szavazatot kapott, mégsem lehet a sportolói bizottság tagja

Szalmás Péter / MTI / MOB
Ekler Luca távolugrásban megvédte címét, 400 méteres síkfutásban pedig ezüstérmet szerzett a párizsi paralimpián
Szalmás Péter / MTI / MOB
Ekler Luca távolugrásban megvédte címét, 400 méteres síkfutásban pedig ezüstérmet szerzett a párizsi paralimpián
Ekler Luca a hatodik legtöbb szavazatot kapta, mégsem került be a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

A grémiumi tagságra 12 sportág 25 képviselője jelentkezett. A paralimpiai faluban szervezett szavazás múlt hétfőn kezdődött és most csütörtökön zárult, az első hat jutott be, de voltak korlátozások.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint a magyar atléta – aki távolugrásban megvédte címét, 400 méteres síkfutásban pedig ezüstérmet szerzett a párizsi paralimpián – a hatodik legtöbb voksot gyűjtötte (249), ezzel együtt a sportági korlátozás miatt nem került be a bizottságba. Egy sportágat csak két ember képviselhet, s Ekler előtt az első és a harmadik helyen is egy atléta végzett.

A 353 szavazattal győztes portugál Lenine Cunha történelmet írt azzal, hogy első enyhe értelmi sérültként került be a bizottságba. A voksoláson 1821 szavazatot adtak le.

Az új tagokat este, a paralimpia záróünnepségén iktatják be.

(MTI)

Kapcsolódó
Ekler Luca Európa-csúccsal paralimpiai ezüstérmes
Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. A T38-as kategóriában érdekelt magyar atléta - aki távolugrásban aranyérmes, 100 méteren pedig ötödik lett - pénteken 1:10.02 perces idővel megnyerte előfutamát és összesítésben harmadikként került a fináléba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik