Sport

Akadt magyar, akinek érmet jelentett az elődöntő, volt, akinek nem – ez történt a paralimpia keddi napján

Koszticsák Szilárd / MTI
Hajmási Éva (jobbra) és a lengyel Kinga Drozdz elődöntős csatája
Koszticsák Szilárd / MTI
Hajmási Éva (jobbra) és a lengyel Kinga Drozdz elődöntős csatája
Kedden megkezdték paralimpiai szereplésüket a kerekesszékes vívók, akik között Hajmási Éva nagyon közel járt az éremhez, de a lebonyolítás nehézsége miatt az elődöntőbe jutás még nem ért biztos bronzot, így végül az 5. helyen zárt. Szerencsére Major Endre az asztaliteniszezők között eljutott az éremig, hogy milyen színűt nyer, a szerdai helyosztón derül ki.
  • Sportlövészetben Rescsik Csaba az ötödik helyen zárt a SH1-es kategória S7 három testhelyzetű 50 méteres puska számában
  • Úszásban Konkoly Zsófia (aki a magyar küldöttség eddigi egyetlen aranyérmét szerezte még csütörtökön, 400 gyorson) az S9-es kategóriában ezúttal 100 háton ugrott medencébe, s 1:13.97 perc alatt teljesítette a távot, amivel éppen csak kiszorult a finélából és a kilencedik helyen zárt. Hotz Csenge, azok után, hogy hatodikként jutott tovább a délelőtti előfutamból, az esti döntőben a hetedik helyen csapott a célba az S10-es kategória 100 méteres pillangóúszó számában.
  • Asztaliteniszben Arlóy Zsófia kikapott a WS8-as kategória negyeddöntőjében, ezzel lemaradt az éremről és az ötödik helyen végzett. Major Endre ugyanakkor az első mérkőzését megnyerve bejutott a legjobb négy közé, így már biztosan érmet szerez az M1S-es kategóriában.
  • Atlétikában Szőllősi István az az F20-as kategória súlylökő döntőjében volt érdekelt, a Vác Reménység SE dobóatlétája a nyolcadik helyen zárt 14,05 méteres teljesítménnyel.
  • A magyar kerekesszékes vívók érem nélkül maradtak. A kardozók egyéni küzdelmében a legközelebb a dobogós helyezéshez az enyhébb sérültséget jelző A kategóriában érdekelt Hajmási Éva volt, de miután kikapott az elődöntőben, a vigaszág negyedik, utolsó fordulójában is alulmaradt. Ugyanebben a versenyben Veres Amarilla a nyolcadik, a férfiaknál Osváth Richárd a kilencedik helyen végzett.
Kapcsolódó
Egy újabb magyar érem már biztos a párizsi paralimpián
Major Endre elődöntőbe jutott asztaliteniszben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik