Sport

Két magyar ötödik helyet hozott eddig a kedd a paralimpián

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Két magyar ötödik hellyel folytatódott a párizsi paralimpia:

  • az asztaliteniszező Arlóy Zsófia negyeddöntőig jutott, ahol végül kikapott,
  • míg a sportlövőknél Rescsik Csaba döntőzött.

A WS8-as kategóriában érdekelt, genetikai rendellenességgel született Arlóy, aki két nap múlva ünnepli a 43. születésnapját, az egyiptomi Hagar Elszajed elleni, háromszettes siker után a német Juliane Wolffal csapott össze a nyolc között, és, mivel bronzmérkőzést nem rendeznek, a találkozón a dobogós helyezés volt a tét. Arlóy jól kezdett az MTI tudósítása szerint, az első játszmát viszonylag könnyedén megnyerte, a másodikban is 8-6-ra vezetett, amikor elszerválta magát, ettől elbizonytalanodott, az ellenfél pedig, ezt kihasználva, fordított, a játszmákat tekintve pedig egyenlített. Elment aztán a harmadik játszma is, a negyedikben már egyoldalúvá vált a küzdelem, a végén megint a német örülhetett, a magyar asztaliteniszező pedig – Rióhoz és Tokióhoz hasonlóan – az ötödik helyen zárt.

Most még nagyon nehéz objektíven értékelni, nagyon-nagyon csalódott vagyok, szerettem volna megnyerni a meccset. Sokat játszottunk már egymással, és, bár negatív ellene a mérlegem, nagyon bíztam benne, hogy most tudok ezen javítani. Tudtam, hogy mit akarok játszani, láthatóan ő is tudta, sajnos ő valósította meg jobban, amit kellett

– értékelt az MTI-nek.

A légpuskában hetedik Rescsik Csaba (SH1) kedden az R7 50 méteres, három testhelyzetű számban volt érdekelt, a chateauroux-i lőtéren. Az alapversenyben a 17 fős mezőnyben a hatodik helyet szerezte meg, 1159 körrel, így bejutott a délutáni döntőbe. Ott jól kezdett a 20 éves, magyar sportoló, az első testhelyzet után a harmadik helyen állt, majd, egy nem túl erős három sorozat után, visszaesett a hetedik helyre. A végén aztán javított, olyannyira, hogy 41.-re 10,8-at lőtt, amivel, holtversenyben, a negyedik helyre lépett előre, végül alulmaradt a szétlövésben és az ötödik helyen zárt.

A versenyt paralimpiai csúccsal nyerte a dél-koreai Park Dzsinho, ő győzött korábban légpuskában is.

A kerekesszékes sportolók három testhelyzetű versenyének első szakaszában az egyik könyöküket támasztják le a lövők, a második részben mindkét könyöküket le kell tenniük az előttük lévő támlára, míg az utolsóban egyiket sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik