Sport

20 éves kapus húzta le a rolót Fehérváron, kikapott az MTK

fehervarfc.hu
fehervarfc.hu

A Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a vendég MTK Budapestet a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így hazai pályán továbbra is veretlen.

A Fehérvárnál a válogatott kerettag Tóth Balázs az angol másodosztályban szereplő Blackburn Roversbe igazolt, így a kapuban a saját nevelésű, 20 esztendős Dala Martin kezdett, akinek ez volt az első NB I-es meccse. Kovács Imre pedig első alkalommal vezetett meccset a magyar első osztályban.

Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, az MTK negyedóra elteltével jutott el először a fehérvári kapu előterébe. A folytatásban jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, a szünet előtt azonban egy szép támadás végén Nejc Gradisar fejes góljával megszerezte a vezetést a Fehérvár.

Fordulást követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a fővárosi kék-fehérek, fölénybe kerülve többször beszorították a hazaiakat, de igazán nagy gólhelyzetig nem jutottak. A Fehérvár stabilan védekezve magabiztosan őrizte előnyét, miközben próbált gyors ellentámadásokat vezetni. A hajrát egy hazai lesgól vezette fel, majd egy MTK-kapufával és két nagy Dala-védéssel zárult a találkozó, ezzel a Fehérvár pontszámban beérte fővárosi riválisát.

NB I, 6. forduló

Fehérvár FC-MTK Budapest FC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3014 néző, v.: Kovács I.

 

Fehérvár FC: Dala – Melnyik, Serafimov, Spandler, Milicevic – Csongvai, Pető (Bedi, 58.) – Kovács M. (Christensen, 76.), Stefanelli (Simut, 83.), Katona M. (Berki, 83.) – Gradisar (Kovács P., 76.)

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriasvili, Kocsis G. – Hej (Horváth A., 13.), Kosznovszky (Molnár Á., 70.), Kata, Bognár I., Kovács P. (Antonov, 70.) – Polievka, Molnár R. (Jurina, 54.)

gólszerző: Gradisar (45+1.)

sárga lap: Varju (42.), Molnár Á. (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik