Sport

„Azt hittem, túl vagyunk a rasszizmuson Jamaicában” – hetek óta zaklatják az atlétát

Andrej ISAKOVIC / AFP
Andrej ISAKOVIC / AFP
Junelle Bromfield jamaicai sprinter nagyon szomorúnak tartja, hogy a közösségi médiában folyamatos zaklatásnak és fenyegetésnek van kitéve azért, mert a 100 méter újdonsült olimpiai bajnoka, Noah Lyles a barátja.

A 4×400-as váltóval fedett pályás világbajnok, világbajnoki ezüst és olimpiai bronzérmes futót árulónak tartják azért, mert amerikai barátja van.

Hetek óta zaklatnak az interneten. Őszintén azt hittem, túl vagyunk a rasszizmuson Jamaicában. Főleg egy olyan országban, amely tele van feketékkel

– írta Bromfield pénteken egy hosszú Instagram-bejegyzésében, és a poszthoz több képernyőfotót is csatolt a sértő megjegyzésekről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Junelle Bromfield (@junellebromfield) által megosztott bejegyzés

„Úgy nőttem fel, hogy a fekete nem szép, a szám túl nagy, a homlokom túl magas. Azért vagyok itt, hogy elmondjam az összes lánynak/nőnek, függetlenül a bőrszínedtől, az alakodtól vagy a méretedtől, hogy gyönyörűek” – írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Junelle Bromfield (@junellebromfield) által megosztott bejegyzés

Bromfield 2022 óta jár Lylesszal, aki egy múlt heti posztban a védelmébe vette és azt írta: még a sportteljesítményeinél is lenyűgözőbb az, ahogy a saját országából érkező tiszteletlenséget és gyűlöletet kezelte.

Ezt a nőt olyan emberek támadták meg, akik még sosem találkoztak vele, nem hallották a nevét, nem látták mosolyogni vagy nem hallották, miben hisz

– írta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik