Sport

„Kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez” – Békéscsaba városa támogatja Ónodi Henrietta kezelését

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa, közölte Varga Tamás alpolgármester pénteken az MTI-vel.

A döntés az előző napi vezetői értekezleten született meg, amelyen a polgármester, a három alpolgármester, a kabinetvezető, a jegyző és az aljegyző vett részt. Varga Tamás úgy fogalmazott:

Ónodi Henrietta Békéscsaba egyetlen élő díszpolgára, olimpiai bajnoka, „kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez, a méltó emberi élet visszanyeréséhez”.

A támogatást forintban nyújtják, ugyanarra a bankszámlára szeretnék átutalni, amelyre az egykori tornásznő a díszpolgári címmel járó apanázst kapja. Ezt az alpolgármester ismeretei szerint Ónodi Henrietta édesanyja kezeli, ezért vele kell majd szerződést kötniük. Szeptember 2-án Békéscsabára érkezik a sportoló testvére, Ónodi Barbara, akivel egyszer már személyesen egyeztettek a támogatásról – jegyezte meg.

A kondorosi és békéscsabai kötődésű, az Egyesült Államokban élő Ónodi Henrietta márciusban szívinfarktust kapott, majd augusztus elején újra kórházi ellátásra szorult. Kezelésére félmillió dollárt szeretnének összegyűjteni.

Egy korábbi interjú Ónodi Henriettával:

Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián nyert lóugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet.

Kapcsolódó
14 évesen már olyan elemet tudott, amelyet senki más a világon – 50 éves lett az olimpiai bajnok Ónodi Henrietta
Az 1992-es barcelonai olimpián lóugrásban arany-, talajon ezüstérmes lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik