Sport

Fölényesen verte ellenfelét, még élnek a női kosarasok vb-álmai

Fiba.basketball
Fiba.basketball
A magyar női kosárlabda-válogatott fölényes, 97-60-as diadalt aratott Fülöp-szigetek legjobbjai felett a ruandai világbajnoki előselejtező második fordulójában.

Az első kosarat a rivális szerezte a találkozón, ezt követően viszont 14-0-s sorozatot produkált a magyar válogatott, amely az első negyed végére kilenc, a nagyszünetre 27 pontosra növelte előnyét.

A győztes fél kiléte a folytatásban sem volt kérdés, csupán a különbség, a magyar együttes végül fölényes, 37 pontos diadalt aratott.

Völgyi Péter szövetségi kapitány első tétmérkőzésén a csapat hétfőn szoros mérkőzésen kétpontos vereséget szenvedett Szenegáltól (63-61).

„Az első mérkőzés alapján az ellenfelünk egy rendkívül kellemetlen csapatnak tűnt. Nálunk jóval alacsonyabb szerkezetű, ugyanakkor nagyon gyors kosárlabdát játszott tegnap és a hárompontos vonaltól két-három méterre is jó pár játékosuk veszélyes volt a gyűrűre. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy az első mérkőzést nem velük játszottuk, mert így felhasználtuk az estét, illetve a délelőttöt is és alaposan felkészültünk belőlük.

A csapat támadásban is nagyon okosan játszott, védekezésben is a taktikai feladatokat nagyon nagy százalékban betartotta és jól megcsinálta, ennek köszönhető ez a nagyarányú győzelem

– mondta az M1-nek Völgyi Péter.

A szövetségi kapitány hozzátette: ebből a sikerből lehet építkezni a brazilok elleni találkozóra.A világbajnoki előselejtező vasárnapig tart Ruandában, ahol a magyarok a csoportkört csütörtökön Brazília ellen zárják. A kvartettből az első kettő jut az egyenes kieséses szakaszba, az előselejtező győztese kerül a vb-selejtező mezőnyébe, amelyre 2026 márciusában kerül sor.

Kosárlabda, nők, vb-előselejtező, C csoport, 2. forduló

Magyarország – Fülöp-szigetek 97-60 (23-14, 28-10, 24-20, 22-16)
a magyar csapat legjobb dobói: Török 25 pont, Dubei 13, Lelik 13

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik