Sport

Jobban van az üzbég bokszedző, akinek ünneplés közben állt le a szíve

MOHD RASFAN / AFP
Az üzbég Bahodir Jalolov örömében és bánatában is sírhatott Párizsban
MOHD RASFAN / AFP
Az üzbég Bahodir Jalolov örömében és bánatában is sírhatott Párizsban
Olimpiai bajnok tanítványa szerint már jobban van Tulkin Kilicsev, az üzbég ökölvívók szövetségi kapitánya, akinek ünneplés közben állt le a szíve a párizsi játékokon és újra kellett éleszteni.

„Köszönöm szépen azt a rengeteg segítséget az orvosoknak, amit az edzőm Franciaországban kapott. Már jobban érzi magát” – mondta Bahodir Jalolov kétszeres olimpiai bajnok üzbég ökölvívó az olimpia hivatalos oldalán, majd külön kiemelte a brit orvosi csapatot is, amely a leggyorsabban reagált ebben a váratlan szituációban és ezzel valószínűleg megmentette Kilicsev életét.

Kilicsev múlt csütörtökön a férfiak 51 kilós döntője után a bemelegítő teremben ünnepelte Haszanboj Duszmatov győzelmét, amikor hirtelen összeesett és megállt a szíve.

A britek orvosi stábja egyből megkezdte a szívmasszázst, majd defibrillátor segítségével újraélesztette a szövetségi kapitányt.

Az üzbég szövetség hétfőn közösségi oldalán közölte: Kilicsev állapota stabil, egyúttal bizakodását fejezte ki, hogy a szakember hamarosan visszatérhet a szorító mellé.

Az üzbég bokszolók öt aranyéremmel térhettek haza a vasárnap zárult párizsi olimpiáról, mivel a férfiak 51, 57, 71, 92 és a +92 kilogrammos súlycsoportjában is az ő öklözőjük nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik