Sport

Még a magyar pólósok is simán verték, három vereséggel mégis Szerbia lett az olimpiai bajnok

Andreas SOLARO / AFP
Andreas SOLARO / AFP
A szerb válogatott megvédte címét, és sorozatban a harmadik aranyérmét nyerte a párizsi olimpia férfi vízilabdatornáján.

A játékok vasárnapi zárónapján az előzetesen esélytelenebbnek gondolt szerbek – akik a csoportküzdelmek során három vereséget is elszenvedtek és a magyarok mögött csak negyedikként kerültek a legjobb nyolc közé – nagyon simán, 13-11-re diadalmaskodtak a világbajnoki címvédő, az elődöntőben a magyarokat legyőző horvátok felett.

A találkozón a szerbek szinte végig tartották három-négygólos előnyüket, győzelmük egy percig sem volt kétséges.

A szerb együttes – amely a tokiói olimpia óta először vívott döntőt világversenyen – ezzel véghezvitte azt, amelyre korábban csak a hőskorban Nagy-Britannia (1908, 1912, 1920), illetve a Kemény Dénes vezette magyar válogatott (2000, 2004, 2008) volt képes, azaz hogy három egymást követő olimpián diadalmaskodott.

Dusan Mandic, a Ferencvárossal idén Bajnokok Ligája-győztes balkezes klasszis és Nikola Jaksic, aki korábban szintén BL-t nyert a zöld-fehérekkel, valamint Sava Randelovic mindhárom győzelemnek részese volt, ezzel beléptek a háromszoros olimpiai bajnokok elitklubjába, amelynek eddig két angol mellett Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán volt a tagja.

Vízilabda, férfiak

döntő:
Szerbia – Horvátország 13-11 (5-2, 3-3, 3-3, 2-3)

 

bronzmérkőzés:
Egyesült Államok – Magyarország 11-8 (3-2, 1-1, 2-2, 2-3, 3-0) – ötméteresekkel

 

A férfi vízilabdatorna végeredménye:
1. Szerbia (Radoslav Filipovic, Dusan Mandic, Strahinja Rasovic, Sava Randelovic, Milos Cuk, Radomir Drasovic, Nikola Jaksic, Nemanja Vico, Nemanja Ubovic, Petar Jaksic, Viktor Rasovic, Vladimir Misovic)
2. Horvátország
3. Egyesült Államok
4. Magyarország (Angyal Dániel, Bányai Márk, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Vámos Márton, Varga Dénes, Vigvári Vince, Vogel Soma, Zalánki Gergő)
5. Görögország
6. Spanyolország
7. Olaszország
8. Ausztrália
9. Montenegró
10. Franciaország
11. Japán
12. Románia

(MTI)

Kapcsolódó
A férfi pólócsapat ötméteresekkel bukta el a bronzmeccset
Nem jött össze az éremszerzés a vízilabda-válogatottnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik