Sport

„A kreativitás nagyon fontos számomra” – pontot sem szerzett, mégis népszerű az ausztrálok breaktáncosa

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP
Egyetlen pontot sem kapott gyakorlatára, mégis elégedett a teljesítményével Rachael Gunn, az ausztrálok breaktáncosa, aki eléggé kilógott a mezőnyből, de őt ez cseppet sem zavarta.

A párizsi játékokon bemutatkozó sportágban induló ausztrál – művésznevén Raygun – visszavágott a kritikusoknak, akik alaposan lehúzták a teljesítményét, miután nem kapott pontot a bíróktól.

Gunn már azzal rengeteg csodálót szerzett, hogy a tipikus felszerelés helyett az ausztrál csapat egyenruháját viselte – és valljuk be, mozdulatai nem éppen hasonlítottak egy profi breaktáncosra

Minden lépésem eredeti. A kreativitás nagyon fontos számomra. Kimegyek, és megmutatom a művészi tudásomat. Teszem a dolgomat, erről van szó

– nyilatkozta a 36 éves, civilben kultúratudományból PhD-fokozatot szerzett egyetemi oktató, aki a Macquarie Egyetem média, kommunikáció, kreatív művészetek, nyelv és irodalom tanszékén tanít.

Hozzátette, azt tökéletesen tudta, hogy nem tudja felvenni a versenyt a trükkökkel, pörgésekkel és erőmozdulatokkal dolgozó riválisokkal szemben, ezért igyekezett kreatívabb lenni.

„Azt akartam, hogy valami újat, mást és kreatívat csináljak. Ez az erősségem, a kreativitásom. Sohasem akartam megverni ezeket a lányokat, ezért szerettem volna másként mozogni, más módon művészi és kreatív lenni.

Mindig is esélytelenebb voltam, ezért máshogy akartam letenni a névjegyemet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik