Sport

Súlyos nyaksérüléssel szállították kórházba a román birkózót

Punit PARANJPE / AFP
Kennedy Blades eldobta riválisát, Catalina Axentét, aki a nyakára esett
Punit PARANJPE / AFP
Kennedy Blades eldobta riválisát, Catalina Axentét, aki a nyakára esett
Súlyos nyaksérüléssel szállították kórházba a női 76 kilogrammos súlycsoportban szereplő román Catalina Axentét, aki birkózás közben egy dobást követően a tarkójára esett a párizsi olimpián.

A 28 éves román versenyző az amerikai Kennedy Blades ellen szenvedett súlyos sérülést, miután ellenfele összefogta a derekát és nagy ívű dobást indított hátrafelé. Axente a tarkójára érkezett, nyaka megbicsaklott, lábai pedig a feje fölött csapódtak a szőnyegbe. A kétszeres Eb-bronzérmes birkózó egyből a nyakához kapott és a földön maradt, ellenfele ijedten hajolt le hozzá, hogy megnézze, hogy van.

Az orvosok rögtön a segítségére siettek, majd 15 percen keresztül vizsgálták, mennyire súlyos a sérülése, végül hordágyon, nyakmerevítőben szállították kórházba Axentét.

Nyakcsigolya-traumája van, de tudja mozgatni az ujjait és a lábát

– idézte a News.ro az egyik román orvost, Dan Tanasét.

Razvan Pircalabu, a Román Birkózó Szövetség elnöke azt mondta, hogy a sportoló nagy fájdalomra panaszkodik a jobb lapockájában.

„Az első fázisban úgy tűnik, hogy nincs gerinctörés. Az első tesztek megtörténtek, a motoros jelek rendben vannak, az idegek működnek. Kórházba ment kivizsgálásra. Orvosaink ott vannak, és segítenek minden vizsgálatban.

Catalina nagyon erős fájdalomra panaszkodik a jobb lapockánál, és levegővételnél ez a fájdalom felfelé, a nyaki régió felé terjed

– idézte a Digi Sport.

A galati születésű Axente pályafutása során két Európa-bajnoki bronzérmet nyert: 2020-ban a 72 kilogrammosok, tavaly pedig a 76 kilogrammosok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik