Sport

Ilyen drámai versenyt talán még nem is látott az atlétika világa

Ben STANSALL / AFP
Végül az új-zélandi Hamish Kerr örülhetett
Ben STANSALL / AFP
Végül az új-zélandi Hamish Kerr örülhetett
Váratlanul izgalmas versenyt hozott a férfi magasugrás döntője, amely holtversennyel ért véget, ám az amerikai Shelby McEwen, illetve az új-zélandi Hamish Kerr úgy döntött, negyedikre is megpróbálják a 238 centit. Aztán egyre lejjebb vitték a lécet…

A versenyen ugyan elindult Gianmarco Tambieri, de a betegséggel bajlódó olasz csupán 222 centit teljesítette, ezzel az utolsó előtti, 11. lett.

Honfitársa, Stefano Sottile közel volt az éremhez, de 234 centiig jutott, csakúgy, mint a címvédő katari Mutaz Essa Barshim – kettejük között az döntött, hogy Barshim a 231-et elsőre vitte, míg riválisa csak másodikra.

A háromszoros világbajnok katari így a harmadik lett, az aranyért pedig az amerikai Shelby McEwen, illetve az új-zélandi Hamish Kerr küzdött.

Az idei, glasgow-i fedett pályás világbajnokság első két helyezettje egyaránt 236 centiméterig jutott, a 238-at mindketten leverték háromszor, és miután a korábbi ugrásaiknál sem lehetett dönteni, úgy tűnt, mindketten olimpiai bajnokok lesznek.

Azonban a felek úgy döntöttek, még egy szétugrást megpróbálnak, így negyedszerre is nekimentek a 238-nak. McEwen a hátsójával, Kerr a derekával verte le a lécet, de még így sem érezték úgy, hogy meg kellene osztani az érmet.

A szabályok értelmében 236 centire levitték a lécet, mindketten verték, jöhetett a 234 centi. McEwen ezt is verte, Kerr azonban átvitte, és rohanhatott örömében, hiszen a fedett pályás vb-arany után olimpiai bajnok lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik