Sport

Bánhatják a gyengén sikerült körvívást a magyar öttusázók

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Szép Balázs a 10., Bőhm Csaba pedig a 13. helyen végzett a férfi öttusázók versenyében a párizsi olimpián.

A csütörtöki körvívásban az idei világbajnok Bőhm csak 13 győzelmet aratott, ami 190 pontot ért, a vb-ezüstérmes Szép ellenben pozitív mérleggel zárt (18 siker, 17 vereség), így 215 pontot vitt magával.

A szombati program a lovaglással kezdődött, Bőhm két verőhibával teljesítette a pályát (286 pont), Szép viszont hibátlanul lovagolt (300 pont), ez rajta kívül még további öt versenyzőnek sikerült.

A bónuszvívásban egyik magyar sem szerzett pontot, Bőhm az olimpiai bajnok brit Joseph Choongtól, Szép a mexikói Emiliano Hernándeztől kapott ki.

Úszásban Bőhm a futamában a második, összesítésben a harmadik lett (1:58.94 perc, 313 pont), Szép viszont csak 15. (2:05.83, 299 pont),

így előbbi 68, utóbbi 43 másodperces hátránnyal indult neki a kombinált számnak, amelyet az egyiptomi Ahmed el-Gendi kezdett az élről.

A Tokióban ezüstérmes el-Gendi az első lövészetet még kissé akadozva teljesítette, utána viszont nagyon magabiztosan lőtt, így övé lett az arany. Az ezüstérmes a japán Szato Taisu, a bronzérmes az olasz Giorgio Malan lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik