A következő élő közvetítés része Csipes Tamara és Varga Ádám ezüst-, Kopasz Bálint bronzérmes a kajakosoknál, Muszukajev a bronzért birkózhat - élő hírfolyam az olimpia szombati versenynapjáról

A vb után az olimpián is a dán női kézisek nyerték a bronzmeccset

Sameer Al-Doumy / AFP
Sameer Al-Doumy / AFP

A dán válogatott nyerte a bronzérmet a párizsi olimpia női kézilabdatornáján, mivel a harmadik helyért rendezett szombat délelőtti mérkőzésen 30-25-re legyőzte a svéd együttest.

A dánok egy négygólos sorozattal léptek el 8-5-re távolodtak el az első félidő derekára, majd a második játékrész elején négygólosra növelték az előnyüket (17-13). A záró tíz percen belül, 23-21-es állásnál támadhattak a negyeddöntőben a magyarokat hosszabbítás után búcsúztató svédek, ám nem tudtak közelíteni, a dánok pedig az utolsó öt percre fordulva eldöntötték a bronzérem sorsát (27-22).

A dánoknál – akik tavaly a decemberi, dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságon is a svédeket legyőzve lettek harmadikok – a Győr kapusa, Sandra Toft 16 védéssel, klubtársa, az irányító Kristina Jörgensen három góllal járult hozzá az érem megszerzéséhez.

A svédeknél a győri Linn Blohm háromszor volt eredményes, a Debrecenbe érkező balátlövő, Kristin Thorleifsdóttir két kísérletéből egyik sem volt sikeres.

eredmény, női kézilabda, a 3. helyért:

Dánia – Svédország 30-25 (15-13)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik